Microcement

Microcement vormt een prachtige afwerking van wanden en vloeren met een meer stevige tekening (gemarmerd). U kunt dit bovendien direct over tegels en vele andere type ondergronden laten aanbrengen. Wenst u een rijke en sierlijke afwerking van de wand of vloer? Kies dan voor microcement, een prachtig stukje handwerk. Bovendien kunt u microcement zowel voor uw interieur als exterieur gebruiken.

Microcement voor interieur en exterieur

Badkamer met microcement

Microcement is geschikt voor het gebruik in uw interieur, maar u kunt er ook buiten uitstekend mee werken. Microcement laat u aanbrengen als dunne en egale laag, in lagen van circa 1mm. Dit is mogelijk dankzij de uiterst fijne korrelgrootte van het materiaal, wat bijdraagt aan de egale uitstraling en structuur. Bovendien zorgt de korrel voor een goede krasbestendigheid en is het mogelijk het aanzicht mat, glanzend, gepolijst, egaal of genuanceerd vorm te laten geven.

Het unieke aan microcement is dat het toe te passen valt op bijna iedere stevige ondergrond, mits in een goede staat. Denk hierbij aan stucwerk, MDF, beton, kalkzandsteen of tegels.

Microcement in een naadloze badkamer

Maak bijvoorbeeld gebruik van microcement in de badkamer, waar u de renovatie uitstekend mee kunt uitvoeren. Tegelvloeren vormen de ideale basis voor dit het aanbrengen van microcement. Het is van belang om microcement op alle vloeren en in natte ruimten af werken met een 2-componenten watergedragen lak. Deze lak is in mat of zijde-glans te verkrijgen. Het materiaal is waterdicht vanaf 3mm, kent een goede duurzaamheid en belast het milieu maar nauwelijks.

Gebruikt u microcement op een vloer of ander horizontaal oppervlak? Kies dan altijd voor een basislaag van 2 - 3mm microcement grof, om daarop een 2-laags afwerksysteem met microcement fijn aan te brengen.

Zijn uw vloeren of wanden onregelmatig, hobbelig, schuin of krom? Houd er dan rekening mee dat dit terug kan komen in de afwerking. Laat de ondergrond eventueel apart voorbehandelen, om dit te voorkomen.

Toepassingen microcement

Vragen? Neem direct contact op!