Microbeton

Microbeton is uitstekend geschikt voor zowel uw interieur als exterieur. Het materiaal is sterker dan microcement, waardoor met name bedrijven hier graag gebruik van maken.

Microbeton aanbrengen

Microbeton heeft een zeer fijne korrelgrootte, wat er onder andere voor zorgt dat de krasbestendigheid enorm is. Het is mogelijk om het aanzicht mat uit te voeren, een egale afwerking of een verwerking met meer tekening. Verder is het mogelijk microbeton tot glans op te schuren en laat dit materiaal zich toepassen op bijna iedere stevige ondergrond die in goede staat verkeert. Denk daarbij aan stucwerk, MDF, beton en tegels. Het is in de meeste gevallen niet nodig eerst sloopwerkzaamheden uit te voeren.

Decoratie met microbeton

Het microbeton valt aan te brengen tot een dikte van 6 - 8mm, mede afhankelijk van de ondergrond. Dit laat het toe om patronen in het microbeton aan te brengen en er daarmee voor te zorgen dat er verrassende decoraties ontstaan. Microbeton is op die manier goed geschikt voor toepassingen in de badkamer, het toilet, de keuken, op een kale gevel, rondom de trap en op oude tegelvloeren. Het is van belang om microbeton af te werken met een 2-componenten watergedragen lak.

Eigenschappen van microbeton

Microbeton kent een matte of glanzende gepolijste minerale stuc, afhankelijk van de afwerking die u kiest. Het materiaal is waterdicht vanaf een dikte van 3mm en kent een goede duurzaamheid. Bovendien is het materiaal nauwelijks milieubelastend.

Wilt u microbeton toepassen op een vloer of ander horizontaal oppervlak? Gebruik dan eerst een basislaag van 2 - 3mm microbeton grof, om daarop de 2-laags afwerking met microbeton fijn aan te brengen.

Toepassingen microbeton

Vragen? Neem direct contact op!